2010. augusztus 31., kedd

In nomine Dei!



(Te, Jaki, ez mi a szart jelent, minek írunk ilyeneket a füzet elejébe?)
- Na, gyerekek! Ki tudja megmondani, hogy mit jelent ez?

...

Uram!
Indulok.
Azt akarom elmondani, hogy Te ismered minden gondolatomat és érzésemet, meg ezek titkos közeit is egymáshoz. Ennélfogva nincs mit elmondanom. Hogy egyáltalán ennyit is szóltam, az is csak arra való, hogy magamban tudatosítsam a fenti tényt. Ez a bejegyzés kettőnk kommunikációja szempontjából tulajdonképpen tökéletesen felesleges. Hogy mások is értsenek, azért még azt közzéteszem, hogy azért nem szoktam beszélni hozzád, mert szavak nélkül is tökéletesen értesz.

Amit pedig szintén csak mások miatt fontos itt taglalnunk, az a boldog élet titka. Ez másképp értelmezendő, minthogy valami, amit majd megfejtünk. Részemről a boldog élet titka azt jelenti, hogy boldogan élek, de hogy mi is ennek az oka, azt homály fedi. Titok. De mivel boldogan élek, nem is érdekel igazán. Mit érdekli a gyereket a homokozóban a boldogság titka?! Önfeledten játszik, mosolyog. Boldog.
Akik pedig most idealistának vagy naivnak tartanak, azokról meg kell állapítanunk - amiért viszont egyáltalán nem tartjuk hibásnak őket -, hogy egyszerűen nem értenek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése