2010. július 18., vasárnap

V/ 06/26-os nemzetvédelmi utasítás Necerbedbe

Albert K. Müre kutatóorvos, nemzetbiztonsági ezredes részére


Tisztelt K. Müre!

Utolsó utasításunkban tájékoztatjuk, miszerint küldetése véget ért. Munkáját függessze fel, a továbbiakban önálló szervezés keretében elhagyhatja Necerbed városát.

Indoklás

Hivatali Vezetőségünk döntése értelmében 23 hónappal ezelőtt kidolgoztuk azt az első szinten titkosított programot, melynek Ön az egyik első résztvevője. A program valódi célja nem a betegség megismerése, hanem annak az egy tényezőnek a folyamatos kontrollja, vajon nem mutálódik-e a betegség, s vajon nem lehet-e mégis kétszer elkapni. Ezért küldtük éppen Önt a legsúlyosabban fertőzött Necerbedbe, ahol ráadásul napi kapcsolatban volt betegekkel. Tisztelt K. Müre, az Ön küldetése valójában annyi volt, hogy vezetőségünk figyelemmel kísérhesse, Ön nem esik-e újra a betegség áldozatául. A 15 hónappal ezelőtti autóbalesete szolgált betegségének tökéletes fedősztoriájul.
Ez okot adott az akut emlékezetvesztésre és fizikai sérüléseire is, melyeket valójában a betegségnek az öngyilkossággal kapcsolatos tüneteiből eredően szerzett. Ezredes Úr, Ön 15 hónappal ezelőtt öngyilkosságot kísérelt meg, amikor leugrott az egyik fővárosi hídfőről. Ön is a nem-emlékezők sokkalta népesebb táborába tartozik. Mivel több mint egy éve él alfa szintű fertőzési veszélyeztetettségű környezetben, az ön esetén is megbizonyosodtunk arról, hogy a betegséget valóban csak egyszer lehet elkapni. Tisztelt K. Müre, a küldetés sikeressége érdekében nem avattuk be Önt a részletekbe.

Utasítás

Munkáját az Igazgatóság nagyban elismeri, két hónapos kötelező szabadsága előtt honoráriumát fővárosi irodájában veheti át.


Nemzetvédelmi Hivatal Járványügyi Osztály Igazgatóság

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése